Läs om hur vi anpassar vår verksamhet under rådande pandemi.

Lathund i hur man skyddar sitt företag mot dataintrång

Det är avgörande för företag att skydda sina känsliga data och information mot dataintrång. Intrång kan leda till förlust av affärshemligheter, kostsamma rättsliga processer och förstörelse av företagets rykte. En effektiv säkerhetsstrategi hjälper till att minimera risken för intrång och skydda företagets viktiga information och resurser.

Därför har vi skapat en enkel lathund för att enkelt komma ihåg hur du skyddar ditt företag mot intrång. Våra tips och rekommendationer är…

  1. Använd starka och unika lösenord för alla dina konton. Lösenordet bör innehålla en kombination av bokstäver, siffror och symboler. Undvik vanliga ord som är lätta att gissa eller finnas i ordlistor. Vi rekommenderar att du läser på om lösenordshanterare. Det är speciella program vars syfte är att säkra upp dina lösenord. 
  1. Uppdatera regelbundet dina program och enheter. Många säkerhetsproblem kan lösas med de senaste uppdateringarna. Det gäller såväl mobiluppdateringar som uppdateringar på din hemsida.  
  1. Var försiktig när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk. Dessa nätverk är ofta sårbara och det är enklare för hackare att få tillgång till din information. Är du tvungen att använda offentliga Wi-Fi-nätverk, rekommenderar vi att du använder VPN. Speciellt om du planerar att logga in på känsliga webbtjänster så som på din hemsida. 
  1. Var försiktig med de länkar du klickar på. Phishing-försök sker ofta genom länkar i emailmeddelanden eller chatter. Se alltid till att du vet vem avsändaren är och om du litar på dem innan du klickar på en länk. Var extra vaksam om du har en hemsida med kundtjänst-chatt implementerat, då hackare kan utge sig för att vara kunder för att försöka bedra dig. 
  1. Installera antivirus- och brandväggsskydd. Dessa program hjälper dig att skydda din enhet från skadliga filer och kontrollera vilka program och enheter som försöker kommunicera med den. Har du tecknat servicepaket med oss installerar och uppdaterar vi din hemsidas brandvägg regelbundet. 
  1. Var försiktig med vilken information du delar online. Tänk noga innan du lägger upp personlig information, som telefonnummer eller adress, på sociala medier eller online-plattformar. Social enginering är ett allt mer vanligt sätt att bedra företag, och går ut på att människor utnyttjar vår snällhet. Det vanligaste sättet som dessa typer av attacker förekommer är genom kontakt med företas kundtjänst, där man utnyttjar de anställdas välvillighet. 


Följ dessa steg för att öka din säkerhet online och skydda dig mot hacking och IT-intrång. Om du har tecknat servicepaket för din hemsida hos oss, ser vi till att din sida alltid har uppdaterad mjukvara och brandväggar.  

Vill du hellre spara ner tipsen och skriva ut dem? Ladda ner artikeln här.

Hej!

Vi ser fram emot att höra från dig och vi lovar att svara så fort vi kan!